3 Mayıs 2012 Perşembe

sibersahne.org sohbet, chatroulette, omegle ne demek

sibersahne.org sohbet, chatroulette, omegle konusu ile ilgili bilgilendirme yapıp sibersahne.org sohbet, chatroulette, omegle sitesinden bahsetmek istiyorum öncelikle bu yazımda sizlere.


sibersahne.org sohbet, chatroulette, omegle - Sohbet Nedir?


Sohbet ve muhabbet insanın doğasında olan bir şeydir. Sohbet deyince iki insanın karşılıklı konuşması akla gelse de internet ortamında "sohbet" - chat kelimesinin aslında anlamı yazışmadır. Bir dönem yaygın bir şekilde icq ve mIRC chat kullanılmaktaydı. Daha sonra yerini MSN'e teslim etti. Günümüzde artık masaüstü programlara ihtiyaç duyulmadan, internet üzerinden chat yapılabiliyor. Sesli ve kameralı sohbet yöntemleri de kullanılmaktadır. İnsanlar evlerinden ve iş yerlerinden bu sohbet sitelerine bağlanarak karşıdaki kişilerle canlı olarak görüşebilir ve konuşabilirler. sibersahne.org sohbet, chatroulette, omegle konusuna chatroulette bilgileri ile devam etmekteyiz.

sibersahne.org sohbet, chatroulette, omegle - Chatroulette


Chatroulette nedir? Chatroulette son dönemlerde ülkemizde yaygın olarak kullanılmaktadır. Diğer sosyal paylaşım ortamlarına göre chatroulette dinamik ve kameralı sohbet içeriğine sahip web ortamlarıdır. İnternet kullanımı gün geçtikçe daha da artmaktadır. İnternet sitelerine baktığımızda sohbet sitelerinin sayısının çok yüksek olduğunu görmekteyiz. Sohbet edilen kişi uzaktaysa veya başka ülkedeyse chatroulette ortamını kullanmak iyi bir seçim olabilir. Karşınıza rastgele çıkan tanımadığınız kişi ile sohbet etme imkanı bulmaktasınız. Tanımadığınız kişiler ile tanışmanız ve yeni ülkelerden çok değişik arkadaşlar edinmeniz için chatroulette ortamını kullanabilirsiniz.

sibersahne.org sohbet, chatroulette, omegle - Omegle


Omegle Nedir? Omegle hem yazılı hem görüntülü sohbete olanak tanıyan bir sohbet çeşididir. Sadece yazılı değil de görüntülü sohbeti kullanmak istediğinizde isterseniz o zaman web kameranızın da olması şarttır. Omegle kullanarak eğer görüntülü sohbete onay verirseniz, görüntülü sohbet için yapmanız gereken her şeyi tamamlamış olacaksınız. Bu anlamda omegle en yeni eğlencelerden biridir. Omeglenin diğer chat sistemlerinden farkı nedir? Omegle sisteminde  karşınıza rastgele çıkan tanımadığınız kişi ile sohbet etme imkanı bulmaktasınız. Kişiyi beğenmezseniz kapatıp bir başkası ile konuşma şansı yakalayabilirsiniz.

sibersahne.org sohbet, chatroulette, omegle konuları ile ilgili böylece kısaca bilgilendirme yapmış olduk.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder